Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
igus biedt een unieke garantie van 4 jaar op zijn producten

igus biedt een unieke garantie van 4 jaar op zijn producten

Nog grotere operationele betrouwbaarheid en duurzaamheid dankzij miljarden testcycli in het eigen laboratorium

De chainflex kabels waren nog maar het begin: igus biedt nu een garantie tot vier jaar voor alle producten met een voorspelbare levensduur. Klanten profiteren daarom van investeringszekerheid op de lange termijn en betrouwbare service in het geval van een garantieclaim. De lange levensduur van motion plastics spaart hulpbronnen en draagt zo bij aan de toenemende duurzaamheid in de industrie.

Een garantie van vier jaar op een groot deel van het productassortiment is ongeëvenaard in de branche. Niet voor igus: met onmiddellijke ingang biedt het in Keulen gevestigde bedrijf zijn klanten een garantie tot vier jaar op alle motion plastics producten met een igus levensduurberekening – en dat is per slot van rekening het merendeel van de talloze producten van het bedrijf. In de toekomst zullen klanten profiteren van de garantie op kabelrupsen en chainflex-kabels, drylin lineaire- en aandrijftechniek, dryspin draadspindeltechniek en componenten zoals glijlagers of halffabricaten gemaakt van de eigen iglidur-materialen van het bedrijf. Het assortiment producten met garantie wordt aangevuld door de xiros kogellagers, igubal sferische lagers, tandwielen, tandkranslagers en ook de 3D-geprinte componenten die zijn gecreëerd in de online configurator “iglidur Designer”.

Lange levensduur dankzij het eigen testlaboratorium

Deze uitzonderlijke garantie wordt mogelijk gemaakt door het 3800 m2 grote testlaboratorium op het hoofdkantoor van het bedrijf in Keulen. Daar onderwerpt igus zijn producten aan talrijke en toepassingsspecifieke lange termijn- en duurtesten. Elk jaar worden er in totaal meer dan 15.000 testen uitgevoerd. De ervaring die tijdens de testen wordt opgedaan, wordt ingevoerd in de online levensduurcalculator van igus, die bedrijven in staat stelt om te weten hoe lang een onderdeel meegaat voordat ze het kopen. Het was nu slechts een kleine stap van de betrouwbare gegevens van de levensduurcalculatoren naar de introductie van een uitgebreide garantie van 4 jaar op het productassortiment. “De garantie geeft onze klanten de mogelijkheid om hun individuele toepassing precies goed te ontwerpen en altijd het meest kosteneffectieve product te kiezen dat zeker zal werken,” legt Roy Snellens, Productmanager lagertechniek bij igus B.V., uit. De garantie van 3 jaar, die eerder van toepassing was op igus kabelrupsen en kabels, bewijst dat de garantie goed ontvangen wordt door klanten. Vorig jaar breidde igus de garantie op chainflex kabels al uit tot vier jaar en nu volgen de meeste andere igus producten dit voorbeeld.  De nieuwe regelgeving geldt tot vier jaar na levering of voor het individueel berekende aantal dubbele slagen of bedrijfsuren per product – wat maar als eerst komt.

Meer veiligheid en duurzaamheid

igus heeft zich altijd ingezet om zijn klanten oplossingen te bieden met een lange levensduur en die weinig onderhoud of service vereisen. “De lange levensduur verhoogt de hulpbronnenefficiëntie van de klant en bespaart ook belangrijke mankracht en financiële middelen,” zegt Andreas Ehlen, Managing Director bij igus B.V. Met deze garantie biedt de kunststofspecialist zijn klanten niet alleen operationele betrouwbaarheid, maar draagt hij ook bij aan meer duurzaamheid en een zuiniger beheer van hulpbronnen in de sector.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details