Platform voor de levensmiddelen-en drankenindustrie
Vernieuwde ILME T-Type hygiënische connectoren

Vernieuwde ILME T-Type hygiënische connectoren

CC Nederland werkt al jaren met het merk ILME. ILME is een producent van hoogwaardige connectoren. Je vindt de ILME-connectoren in verschillende industrieën, waaronder de voedingsindustrie. Met de T-Type, biedt ILME een speciaal aangepaste connector met hygiënisch design. ILME blijft zich op dit vlak ontwikkelen en heeft recent de T-Type vernieuwd met verbeterde eigenschappen. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe connectoren.

Bij de ontwikkeling van deze T-Type connectoren is rekening gehouden met een aantal belangrijke eisen aan de connector van de voedingsindustrie. Deze hebben we op een rij gezet aangevuld met ervaringen uit de praktijk van CC Nederland specialisten op dit gebied.

Bestand tegen koude én warme temperaturen

Vrieskoude of juist warme ruimtes waar voeding verwerkt wordt: de voedingsindustrie kent ruimtes met uiteenlopende temperaturen.

Hygiënische blauwe kleuren

Bij juiste installatie is het onwaarschijnlijk dat onderdelen van connectoren ooit losraken. Mocht dit toch gebeuren, dan is eenvoudige detectie tussen de levensmiddelen essentieel. Een blauwe kleur is eenvoudig te herkennen omdat deze kleur nauwelijks voorkomt in levensmiddelen. Er bestaan geen blauwe organische bestandsdelen.

Bestand tegen gebruikelijke reinigingsmiddelen in de voedingsmiddelenindustrie

De materialen moeten bestand zijn tegen veel gebruikte reinigingsmiddelen.

Eenvoudig te reinigen onder hoge druk

De connector moet bestand zijn tegen hogedrukreiniging. Er mag tijdens de reinigingswerkzaamheden geen water binnen de behuizing komen. Een hoge IP-waarde garandeert dit.

Eigenschappen vernieuwde ILME T-Type

Alhoewel de vorige ILME T-type serie al aan hygiënische standaarden voldeed, is de vernieuwde ILME T-Type op verschillende vlakken verbeterd. Hieronder lees je alle eigenschappen van deze vernieuwde T-Type:

Reinigingseigenschappen

De vernieuwde serie heeft een verbeterd logo met verminderde oppervlakteruwheid. Daarnaast zijn de bevestigingsbeugels aangepast met rondere hoeken. Door deze aanpassingen is de connector eenvoudiger te reinigen en vermindert de kans op vuiligheid of vocht in naden.

Ergonomie

Door een aanpassing van de bevestigingsbeugels is de connector nog gemakkelijker te installeren en is de grip op de beugel verbeterd.

Hitte en koude resistentie (van -50 °C tot +70 °C)

De standaard ILME T-type/H is bestand tegen temperaturen van -40 °C tot +70 °C. Wil je de connector gebruiken in vriesruimtes van -40 °C tot -50 °C? Dan biedt ILME ook een speciale T-TYPE/C ‘Hygienic Cold’ serie. Deze serie heeft – in plaats van HNBR-rubber – een siliconenafdichting. Deze afdichting maakt dit type behuizing geschikt voor temperaturen tot -50 °C.

Detecteerbaar en voldoet aan de EHEDG 32- en FDA 21-richtlijnen

EHEDG staat voor European Hygienic Engineering Design Group en geeft richtlijnen voor de eigenschappen van een hygiënisch design. De Amerikaanse markt werkt met soortgelijke eisen die de FDA (Food and Drug Administration) opstelt. Een belangrijke eigenschap in deze richtlijn is het gebruik van een blauwe signaalkleur (RAL5015). Deze kleur valt meteen opvalt omdat blauw voorkomt in de voedingsindustrie.

De bevestigingsbeugels van de ILME-connectoren zijn voorzien van deze blauwe kleur en zijn stevig gemonteerd aan de connector. Mocht deze beugel toch losraken, dan valt de blauwe kleur meteen op tussen het voedingsproduct. Daarnaast heeft ILME een speciaal grafiet verwerkt in de beugels, waardoor metaaldetectors deze eenvoudig opsporen.  De hygiënische connectoren zijn bovendien geschikt voor gebruik in de ‘

ECOLAB® gekeurde connector

De T-TYPE/H en T-TYPE/C zijn getest volgens het ‘F&E/ P3-E n. 40-1 protocol’ van ECOLAB (leidende schoonmaakmiddelenproducent). Hierdoor beschikken de ILME-connectoren over een ECOLAB-certificering, waardoor ze bestand zijn tegen de gebruikelijke desinfecterende, alkalische en zure reinigingsmiddelen voor de voedingsindustrie.

IP66 en IP69 getest

Afhankelijk van de gekozen behuizing, zijn alle T-types van ILME IP66 en IP69 getest. Dit betekent dat de connectoren volledig beschermd zijn tegen stof en hogedrukreiniging

De ILME-connector is bestand is tegen een brede selectie aan chemicaliën of stoffen, onze experts hebben precies in beeld welke dit zijn.

Voordelig

Naast bovenstaande eigenschappen is de ILME T-type serie ook voordeliger dan de veel duurdere INOX RVS-connectoren. CC Nederland heeft alle hygiënische T-Type connectoren ruim op voorraad. Kijk in ons assortiment en filter eventueel op eigenschappen zoals de bouwgrootte, het type schroefdraad of de gewenste IP-waarde.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details